Enter your keyword

GOLFKINESITHERAPIE

Op zoek naar een kinesitherapeut gespecialiseerd in golf? Lees dan gerust verder en maak een afspraak bij een therapeut gecertificeerd door P.E.R.form!

(SPORT)KINESITHERAPIE

(Sport)kinesitherapie richt zich vooral op het menselijk bewegen door de kwaliteit van het bewegen te vergroten. Het is van toepassing op alle zorgbehoeften, ongeacht de leeftijd. Er wordt samen gewerkt aan uw herstel door rekening te houden met uw functionele aspecten. We streven ernaar om uw fysische mogelijkheden, activiteiten en participatie te bevorderen!

MANUELE THERAPIE

Manuele therapie is een efficiënte en geschikte therapie voor de gehele bevolking, voor elke leeftijd en voor elk beroep. Het heeft als doel de gewrichten beter te laten functioneren en de lichaamshouding en -bewegingen te verbeteren. De behandeltechnieken omvatten o.a. mobilisaties, oscillaties, manipulaties, angulaties, neurogene mobilisaties, ….

OEFENTHERAPIE

Oefentherapie is gericht om inzicht te verkrijgen in de bewegingsklachten. Door middel van ander bewegingsgedrag aan te leren kunnen nieuwe of terugkerende klachten in de toekomst preventief voorkomen worden. Oefentherapie bestaat uit mobiliserende, stabiliserende, spierversterkende oefeningen en gericht advies over houdingscorrecties.

BLESSUREPREVENTIE

P.E.R.form heeft als voornaamste doel blessures preventief op te sporen en aan te pakken. Op basis van een uitgebreide golfanalyse kunnen we een letselrisicoprofiel opmaken en u adviseren over de beste manier om te trainen en uw risico’s te verminderen. Neem gerust een kijkje naar één van onze analyses. Klik hier en geef blessures geen kans!

KINESIOTAPING

Kinesiotaping is een behandelingsconcept waarbij elastische tape de natuurlijke genezingsprocessen ondersteunt bij sportblessures, gewone spier en gewrichtsklachten en orthopedische aandoeningen.

DRY NEEDLING

Dry needling is een heel specifieke therapie gericht naar het verminderen van spierspanning bij dagdagelijkse klachten tot topsporters met spieroverbelasting. Er worden flinterdunne naalden gebruikt om ‘Triggerpoints’ weg te werken.

MAAK VANDAAG NOG UW AFSPRAAK!

AFSPRAAK

Waarvoor kan u bij ons terecht?

PRE- EN POSTOPERATIEF

Staat u een operatie te wachten of bent u net geopereerd en heeft u hier gespecialiseerde kinesitherapie voor nodig? Dan kan u bij ons terecht! Breuken, kruisband operaties, protheses en andere orthopedische klachten zullen we met zorg aanpakken.

MUSCULOSKELETAAL

Last van spierpijnen tijdens het golfen? of slecht geslapen en opgestaan met een stijve nek? Het zijn voorbeelden die we allemaal wel kennen. Spierpijnen kunnen optreden door allerlei factoren, waaronder bijvoorbeeld stress. Stress geeft veel spanning, maar u kan ook spierpijn krijgen van vermoeidheid, overbelasting, inspanning, na een zware activteit,….

NEK- EN RUGPIJN

Heeft u lage rugklachten, nekklachten met uitstraling, knieklachten tijdens het werk? Wij proberen u zo snel mogelijk weer op de been te krijgen. Onze master na master manuele therapie zorgt hiervoor.

BLOKKAGES

Heeft u tijdens het golfen al eens meegemaakt dat u een swing uitvoerde en plots iets in uw rug schoot? Of dat u een balletje wou oprapen en dat u niet meer recht geraakt? Dit kan komen door een blokkade in de wervelkolom. Door onze opleiding manuele therapie kunnen we u van deze pijn verlossen!

OVERBELASTING

Overbelastingen komen vaak voor bij golfers. Dit kan al komen door een slechte opwarming. Door de golfswing herhaaldelijk uit te voeren, kan er een overbelasting ontstaan. Natuurlijk zijn hier ook andere factoren van belang, zoals uw eigen lichaamscontrole.

BLESSUREPREVENTIE

U kan bij ons ook preventief terecht! Waarom zou u blessures een kans geven? We kunnen uw lichaam en swing analyseren en nagaan waar uw blessuregevoelige regio’s zijn. Of we kunnen u ook oefeningen aanleren om deftig om te warmen alvorens u begint te golfen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Als u voor de eerste keer in behandeling komt heeft u een voorschrift van de arts nodig. Zonder voorschrift kan u geen terugbetaling krijgen voor de behandelingen. Op het voorschrift moet duidelijk uw naam, diagnose en datum vermeld staan. Neem zeker ook een kleefbriefje voor de ziekenkas mee. Dan kan uw dossier meteen in orde gemaakt worden. Uw identiteitskaart voor de aanmaak van uw dossier. Als u een verslag van uw arts heeft of eerdere onderzoeken die van belang kunnen zijn, neem ze dan gerust mee.
Als u een afspraak wenst te annuleren, gelieve minstens 24 uur op voorhand te verwittigen. Afspraken die niet tijdig worden geannuleerd, worden gewoon aangerekend.

Wie zijn onze golf therapeuten?

Kristof De Wit

Mijn dagelijkse activiteiten zijn sport en bewegen. Mijn passie bleef al van kleins af aan uitgaan naar het genezen en helpen van mensen, zowel sportspecifiek als aandoeningsgericht. Mijn doel is terug pijnvrij kunnen bewegen.

Kristof De Wit - PERform Golf Coach

Pieter Van Bossuyt

Ik wil vooral focussen op blessurepreventie en het lichaam screenen op blessures. Zo zouden mensen weer van hun golfspel kunnen genieten. Met een realistisch doel voor ogen gaan we samen de uitdaging aan!

Pieter Van Bossuyt - PERform Golf Coach

MAAK VANDAAG NOG UW AFSPRAAK!

Vul hier uw gegevens in.

  Therapeut: Geen voorkeurKristof De WitPieter Van Bossuyt

  Kinecenter Deurne

   

  Perform-Physio Schoten

  Kinecenter Deurne

  Perform-Physio Schoten